Wil je een bijzonder schilderij laten maken? Bijvoorbeeld van een dierbare, van jezelf of de stad waar jij zo van houdt? Kies dan voor een echte Susan Mertens! Ik schilder live of juist achteraf, op basis van een foto. Samen kijken we welke stijl, kleur en verhaal het schilderij moet overbrengen. 

Schilderij laten maken van
je dierbaren, je stad of favoriete dier

Ik ben opgeleid als grafisch ontwerper, maar nadat ik mijn eerste muurschildering maakte had ik mijn roeping gevonden. Sindsdien heb ik vele portretten en landschappen geschilderd, in opdracht en vrij werk. Als inwoner van Utrecht is deze stad voor mij een enorme inspiratiebron, maar ook mensen en dieren schilder ik graag. Het bijzondere aan een portret, landschap of stadsgezicht is dat je het moment en het gevoel voor eeuwig kunt vastleggen. Daarom kom ik graag bij je thuis of zet ik je favoriete foto op doek. Bekijk hieronder de voorbeelden van eerdere portretten, zoals van Giel Beelen, Claudia de Breij en Caro Emerald voor de veiling bij Serious Request. En ook mijn werk van de pittoreske straatjes van Utrecht.

Realistisch, kleurrijk en persoonlijk

Of het nu gaat om een (familie)portret of een stadsgezicht: mijn schilderijen zijn altijd kleurrijk, realistisch en gedetailleerd. Een hoog licht- en kleurcontrast maakt het schilderij tot een echte blikvanger en een krachtig geheel. Gaat het om een portret? Dan maak ik graag eerst even kennis, zodat ik de persoon leer kennen en de juiste expressie vang in het schilderij. Ook geef je zelf je voorkeuren door, zoals de grootte, de stijl, maar ook de (achtergrond)kleur mag je zelf bepalen – indien gewenst.

Schilderij laten maken: voorbeelden

Benieuwd naar mijn stijl en andere opdrachten? Bekijk hieronder wat voorbeelden of neem direct contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.

schilderij utrecht stad laten maken
Weesbrug Utrecht

Weesbrug Utrecht

Een van de mooiste en betoverende plekjes van Utrecht in de zomer. De Oudegracht ter hoogte van de Oude Tivoli...
Twijnstraat aan de Werf

Twijnstraat aan de Werf

Twijnstraat aan de Werf Weergave van het prachtige stukje Utrecht bij Twijnstraat aan de Werf. Ik ben live begonnen met...
Oudegracht / Lichtegaard

Oudegracht / Lichtegaard

Het prachtige ochtend licht in de binnenstad. Zo ziet het er zomers uit rond 08:00u uit in de Utrechtse binnenstad....
Gaardbrug Utrecht

Gaardbrug Utrecht

Vanuit de Gaardbrug kijk je uit op de Maartensbrug en aan de rechterkant ‘t Wed met z’n gezellige kroegen. Ik...
Academiegebouw Utrecht

Academiegebouw Utrecht

Het Academiegebouw Utrecht Voor velen de plek van zijn/haar diploma-uitreiking, promotie of oratie. Een bijzondere plek met veel herinneringen, dus...
Maliesingel Utrecht

Maliesingel Utrecht

Ook de Maliesingel van Utrecht heeft erg mooie uitzichten. De lichtval op dit specifieke moment sprak mij erg aan waardoor...
Oudegracht Domtoren Utrecht

Oudegracht Domtoren Utrecht

De Domtoren van Utrecht in volle glorie, zoals we hem allemaal graag zien. Momenteel staat de Dom in de steigers...
Vismarkt Utrecht

Vismarkt Utrecht

Vanuit de stadhuisbrug kijk je uit op de Vismarkt in Utrecht. Een mooi doorkijkje met veel leuke winkeltjes en de...
Geertebrug Utrecht

Geertebrug Utrecht

Geertebrug geschilderd op een zonnige winterdag ter hoogte van Café de Morgenster. Olieverf op doek | 40 x 50 cm...
Drift

Drift

Drift, Utrecht | Acrylverf op doek, 80 x 100 cm Dit schilderij is ook te koop, inclusief lijst klik hier.
Café de Postillon Utrecht

Café de Postillon Utrecht

Schilderij van Café de Postillon. Met 2 eeuwen oud is dit misschien wel het oudste café van Utrecht | 60 x...
@