Op zoek naar een schilderij van een stadsgezicht of bijzonder landschap? Bij Susan Mertens kun je terecht voor unieke, kleurrijke stadsgezichten en landschappen. Iedere stad of plek heeft zijn eigen uitstraling. Als inwoner van de stad Utrecht zijn de reflecties van de grachten, de straatjes en de mensen een enorme inspiratiebron. In mijn portfolio vind je dan ook veel schilderijen van Utrecht. Maar ook Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch en andere steden zet ik graag voor je op doek. Dan kan op basis van een foto of de eerste opzet op locatie.

Unieke stijl, uitstraling en kleurgebruik

Iedere plek is uniek en op doek breng ik die plek graag tot leven. In de stad zie je soms weinig kleur in het landschap. In mijn werk geef ik de stadsgezichten meer kleur en probeer ik het bruisende stadsleven en unieke architectuur te vangen. Grachten met reflecties inspireren mij, maar ook pittoreske straatjes of iconische gebouwen schilder ik graag. Mijn stijl is realistisch tot licht impressionistisch waarbij ik de werkelijkheid probeer weer te geven, maar breng ik extra sfeer met frisse kleuren. Spelen met licht en donker maakt het schilderij krachtig.

Hoe ga ik te werk?

Wil je een schilderij van jouw favoriete landschap of stadsgezicht? Door mijn jarenlange ervaring in stadsgezichten en landschappen, kan ik jouw wensen vertalen op doek. Dat kan vanaf een foto of de eerste opzet op locatie. Samen bespreken we jouw gevoel bij deze plek en met welke stijl en kleuren dit het beste tot leven komt. Ik schilder voornamelijk met acrylverf en een afsluitend een vernis. Zo gaat je schilderij jarenlang mee.

Voorbeeld stadsgezichten schilderijen

Bekijk hieronder de voorbeelden van schilderijen van Utrecht en andere stadsgezichten die ik maakte. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan direct contact op.

schilderij maliesingel sonnenborgh
Weesbrug

Weesbrug

Schilderij van de Weesbrug in Utrecht | 100 x 150 cm. De oude gracht op een zomerse dag nabij de...
Drift

Drift

Drift, Utrecht | Acrylverf op doek, 80 x 100 cm Dit schilderij is ook te koop, inclusief lijst klik hier.
Café de Postillon Utrecht

Café de Postillon Utrecht

Schilderij van Café de Postillon. Met 2 eeuwen oud is dit misschien wel het oudste café van Utrecht | 60 x...
Sonnenborgh Utrecht

Sonnenborgh Utrecht

Sonnenborgh, Sterrenwacht van Utrecht | 40 x 60 cm | Acryl op canvas. Dit schilderij is ook te koop, klik hier....
Abstederbrug Utrecht

Abstederbrug Utrecht

De Abstederbrug in Utrecht aan de Maliesingel, 50 x 70 cm | acryl op canvas /// Bridge in Utrecht, the Netherlands...
Schilderij van huis & tuin

Schilderij van huis & tuin

Op maat gemaakt schilderij voor een directeur. Kado gegeven tijdens afscheidsfeest. Een schilderij van zijn eigen huis met Engelse tuin!...
Huis schilderij in opdracht

Huis schilderij in opdracht

Als je zoveel herinneringen aan je oude huis hebt dan laat je er toch een schilderij van maken… Dit schilderij...
@