Een portret laten maken is heel bijzonder. Je hebt voor altijd een tastbare momentopname van jezelf, je baby of iemand die je liefhebt. Als kunstenaar zijn mensen en dieren voor mij een grote inspiratiebron, want iedereen is uniek. Bijzondere gezichtsuitdrukkingen, houdingen of momenten komen tot leven op het doek en vertellen een verhaal. Samen kiezen we de juiste setting, expressie, kleuren en stijl. 

Mijn portret vertelt jullie verhaal

Wil je een portret laten schilderen, bijvoorbeeld van je kind of jezelf? Dan maak ik graag eerst even kennis, voor we aan de slag gaan. Zo leer ik de persoon of personen achter het schilderij beter kennen, zodat ik de juiste blik kan vangen. Samen bespreken we wat jij nou zo bijzonder vindt, welke gezichtsuitdrukking je wil vastleggen of welke omgeving of hobby terug moet komen. Denk aan een grappige houding, maar ook serieus of kwetsbaar kan prachtig zijn. Samen kijken we hoe we jou en/of je dierbaren zo echt mogelijk afbeelden, precies zoals hij of zij is. Een echte Susan Mertens is kleurrijk, gedetailleerd en realistisch, maar ik bied je alle ruimte om samen de stijl, grootte, setting en kleuren te bespreken.

Hoe maak ik een portret?

Een portret komt op verschillende manieren tot stand. Zo kom ik het liefste bij jullie langs, maar ook op basis van een goede foto kan ik aan de slag.

  • Kennismaking: Graag kom ik eerst bij je langs. Dat helpt mij om de persoonlijkheid beter over te brengen op doek. Een telefonische kennismaking is ook mogelijk.
  • Wensen: Samen bespreken we je wensen, zoals bijzondere trekken, een specifieke omgeving, wensen voor de kleuren en stijl. Ook zwart-wit is mogelijk.
  • Foto: Na de kennismaking en het bespreken van de wensen ga ik aan de slag aan de hand van een foto.
  • Stijl: Mijn stijl is realistisch, waarbij ik de werkelijkheid zoveel mogelijk benadruk. Echter geef ik er mijn eigen draai aan middels frisse kleuren en speel ik graag met een hoog licht- en kleurcontrast voor een krachtig geheel. Zoals gezegd heb je zelf invloed op de stijl, expressie en kleur.
  • Materialen: Als ik een portret maak schilder ik met acrylverf van hoge kwaliteit, zodat het schilderij voor altijd meegaat. Het schilderij wordt afgewerkt met een vernis.

Eerdere portretten

Bekijk hieronder eerdere familieportretten, baby- en kinderportretten, maar ook schilderijen van Giel Beelen, Claudia de Breij en Caro Emerald in opdracht van Serious Request. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Portret laten maken
Portret Jip Keijzer

Portret Jip Keijzer

Portret van Jip Keijzer. Vriend en held. Op 24-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van botkanker. Schilderij gemaakt voor de...
Portret Zusjes

Portret Zusjes

Portret van twee zusjes gemaakt van foto | acryl op canvas | 40 x 60 cm
Portret drie broers

Portret drie broers

Portret van drie broers. Gemaakt van foto, in opdracht | 50 x 70 cm | acryl op canvas /// portrait...
Portret Claudia de Breij

Portret Claudia de Breij

Portret Claudia de Breij, gemaakt voor 3FM Serious Request 2013. Gesigneerd door Claudia en geveild voor 340,- | 60 x 90 cm...
Portret Giel Beelen

Portret Giel Beelen

Portret van radio DJ Giel Beelen, gemaakt en gesigneerd geveild ‘3FM serious request 2011 voor 480,-. 50 x 60 cm...
Portret Gitarist

Portret Gitarist

Portret gitarist in opdracht | 100 x 120 cm | acryl op canvas /// Commissioned Portrait of guitar player

@