Een muurschildering laten maken zorgt voor sfeer en is een unieke invulling van jouw ruimte. Je hebt misschien al een idee wat voor muurschildering je wil laten maken, maar je weet niet of het past bij het interieur? En wat komt er precies bij kijken wanneer je een muurschildering laat maken? Je leest hier de antwoorden.

Mijn werkwijze bij een muurschildering

Ik ben opgeleid als grafisch ontwerper, maar sinds ik in 2011 voor het eerst een muurschildering mocht maken in een wildreservaat in Zuid-Afrika, ging voor mij het roer om. Door mijn achtergrond als grafisch ontwerper en mijn passie voor schilderkunst, natuur en dieren, kan ik alle wensen van klanten in vervulling laten gaan. Of het nu gaat om strakke logo’s en typografie, een schildering met gezichtsbedrog of juist een bekend schilderij: alles is mogelijk en in elke maat. Het beste werk ik op een glad gestucte muur, maar behang is ook mogelijk. Voor elk project is een tevreden klant en een originele schildering mijn einddoel.

Hoe ga ik te werk?

  • Oriënterend gesprek: Allereerst bespreken we samen je wensen. Het liefst op locatie, maar telefonisch mag ook. Je kunt zelf een idee inbrengen of ik help je bij het ontwikkelen van een goed concept.
  • Prijsindicatie: Voor een goede prijsindicatie ontvang ik graag de gewenste afmetingen, de afwerking van de muur (glad/grof gestuct of behang), een foto van de muur/ruimte en de woonplaats.
  • Schets: Hierna ontvang je een schets of mockup waar je feedback op kunt geven, zodat de schildering echt naar wens is.
  • Aan de slag: Na het aanbrengen van een goede beschermlaag op de vloer, ga ik aan de slag met schilderen. Voor realistische en kleine schilderingen (binnen) gebruik ik vaak acrylverf op waterbasis. Voor een bedrijfslogo, illustraties en strakke kleuren gebruik ik muurverf op waterbasis. Nog niet helemaal tevreden met de oplevering? Dan schilder ik net zo lang door tot het gewenste resultaat.
  • Finishing touch: Afhankelijk van het type muur breng ik een vernis over de muurschildering aan. Dit is een laag die de muurschildering beschermt tegen beschadiging en verkleuring, zodat de schildering lang meegaat.
  • Duur: De meeste (kleine) schilderingen zijn binnen een dag klaar. Grotere projecten kunnen tot vier dagen of langer duren. Wil je de ruimte niet buiten gebruik hebben? Doordat ik de muurschildering aanbreng met verf van hoogwaardige kwaliteit op waterbasis, droogt het snel en ruikt het niet. Hierdoor is de ruimte direct weer beschikbaar voor gebruik.

Voorbeelden en contact

Bekijk hieronder een compilatie van eerdere muurschilderingen. Wil je ook een muurschildering laten maken? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

muurschildering laten maken
Muurschildering Ynnovate

Muurschildering Ynnovate

Grafische en kleurrijke schildering in de huisstijlkleuren op de locatie bij Ynnovate. Een jong bedrijf dat zich richt op het...
Muurschildering Provisur

Muurschildering Provisur

Voor het nieuwe kantoor en magazijn van Provisur Technologies maakte ik deze enorme muurschildering van hun logo. Hij is maar...
Muurschildering Logo ConQuaestor

Muurschildering Logo ConQuaestor

Handgeschilderd logo als muurschildering op het kantoor van ConQuaestor in Utrecht. Wanneer het beamer scherm omlaag komt zie je nog...

Cerveceria Boulevard

Cerveceria Boulevard

Muurschildering bij Cerveceria Boulevard in Utrecht. Uitzicht op Toledo bij zonsondergang, Spanje. Het hout op de deur van de nooduitgang...
Wijnbar & Bistro ZIESWijnbar & Bistro ZIES

Wijnbar & Bistro ZIES

Entree schildering in hout-look en logo bij Wijnbar & Bistro ZIES Twijnstraat | 280 x 180 cm | acrylverf op muur...
Muurschildering Café Voortuin 1

Muurschildering Café Voortuin 1

Een doorkijk met een Utrechtse brug op de voorgrond geschilderd in Café Voortuin aan de Voorstraat in Utrecht | 280 x 280...
Yoghurtbarn A’dam

Yoghurtbarn A’dam

De stempel ‘Loei Lekker’ van de YoghurtBarn in Amsterdam op de muur | 150 x 150 cm /// Item from the corporate identity Yoghurt...
Menu Wicked WinesMenu Wicked Wines

Menu Wicked Wines

Het wijnmenu geschreven op de grote krijtmuur in de zaak van Wicked Wines, een leuke wijnbar in Den Haag. Strak...
@