Muurschildering Restaurant Kartoffel

Voor restaurant Kartoffel heb ik maar liefst 2 keer de Aardappeleters van Van Gogh op de muur mogen schilderen! Hoe bijzonder is dat, om je eigen muurschildering te mogen evenaren.

Aardappels
Kartoffel is een Duits georiënteerd restaurant in het centrum van Utrecht. In 2013 opende zij aan de Lange Jansstraat waar ze jarenlang lekkere schnitzels, flammkuchen, halve liters en, je raadt het al, aardappels serveerden! Hier heb ik destijds de Aardappeleters #1 geschilderd. We kozen ervoor om rond de schildering een industriële beton-look te maken waarbij het lijkt alsof de Aardappeleters in de ruimte ernaast te zien zijn. Er is ook een artikel in het AD en de DUIC verschenen over mijn werk als muurkunstenaar.

Muurschildering restaurant Kartoffel #1
De ‘Aardappeleters’ muurschildering bij Kartoffel #1

Nieuwe Locatie
Vanaf september 2017 heeft Kartoffel een nieuwe locatie in Utrecht gekregen. Ze zijn verhuisd naar de Oude Gracht aan de Werf waar ook een lekker groot terras bij zit aan het water. Natuurlijk moesten de Aardappeleters hier ook weer op de muur komen! Met wel één uitdaging, de muren aan de werf lopen allemaal rond…

De oorspronkelijke muur was knaloranje dus dat heb ik als eerste aangepakt. Ook hier zou de muur weer een verweerde beton-look krijgen, een muur die scheuren vertoond en met een verwijzing naar een kamer erachter. In etappes transformeerde de muur weer in de Kartoffel stijl. Rondom mij waren allemaal mensen hard aan het klussen om de nieuwe locatie klaar te maken voor de opening. Spotify lijstje aan en gaan! Erg leuk om zo even tijdelijk deel uit te maken van een team.

In totaal heb ik een week geschilderd aan de Aardappeleters #2, elke dag een stukje van de gedetailleerde schildering. Door middel van foto’s en uitvergrotingen heb ik dit meesterwerk van Van Gogh zo goed mogelijk op de muur nageschilderd. Er worden veel donkerbruine en groene tinten gebruikt dus dat was wel even een uitdaging. In een werfkelder komt maar beperkt daglicht binnen, met een grote bouwlamp had ik toch voldoende licht maar moest ik ook om mijn eigen schaduw heenwerken.

Crowdfunding
De nieuwe Kartoffel aan de Werf is onder andere door crowdfunding mogelijk gemaakt. Daarom is er naast de schildering van de Aardappeleters ook een lijstje met donateurs op de muur gemaakt. Mocht je gedoneerd hebben voor een plekje op de muur dan kun je hier dus je naam terugvinden! Als laatste heeft de muurschildering nog een vernislaag gekregen als bescherming tegen vuil en krassen. Ik heb ook een time-lapse van gemaakt van het hele proces, die vind je onderaan deze blog.

Benieuwd geworden naar Kartoffel? Neem een kijkje op www.kartoffel.nl
Rest mij alleen nog te zeggen… aan tafel!


Het resultaat van ‘de Aardappeleters’ muurschildering bij Kartoffel #2 en de lijst met donateurs.

@