Muurschildering Cerveceria Boulevard

Date : april 7, 2018

Cerveceria Boulevard is een gezellige bar in Utrecht waar je op Baskische wijze kunt genieten van allerlei Spaanse lekkernijen in mediterrane sfeer, van Pintxos tot Paella.

Het idee
Ik werd gevraagd door de eigenaren Daan & Pim om een mooie muurschildering te maken voor de muur achterin de zaak. Hierbij wilden zij graag de knusse sfeer uit Spanje laten terugkomen door middel van donkere kleuren die goed passen bij de avond borrel. Op dat moment was de muur nog voorzien van een kleine schildering met veel lichte tinten die beter passen bij de sfeer overdag. De eigenaren kwamen zelf al met het idee om de Spaanse stad Toledo als uitgangspunt te gebruiken. Toledo ligt aan de rivier de Taag met een rijke geschiedenis en cultuur die tevens op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. De stad is een belangrijke inspiratiebron geweest voor de jongens en het ontstaan van Cerveceria Boulevard.

Boulevard voor
Foto: De schildering die er vooraf opzat…

Samen hebben we gebrainstormd over de mogelijkheden voor de nieuwe muurschildering. We dachten aan een uitzicht op een stad met warme tinten en lampjes waarbij je gewoon zin krijgt in lekker drankje. Met dit gegeven ging ik aan de slag en ik heb hiervoor een aantal voorstellen gemaakt. Nadat we de beste hadden geselecteerd en uitgewerkt kon ik aan de slag met de schildering.

De schildering
Ik had iedere dag tot 16:00 uur om te schilderen want dan zou de bar weer open gaan. Dat betekende dus lekker vroeg beginnen! Maar ook iedere dag even de spullen opruimen zodat de gasten ’s avonds weer gebruik konden maken van de ruimte. De vaste leveranciers die dagelijks langskwamen konden de vooruitgang van de schildering ook meemaken, dit leverde nog leuke gesprekken op!

Ik heb in totaal 9 dagen geschilderd, het stadje met alle huizen was nog een tijdrovend karwei omdat er zoveel kleine vlakken in voorkwamen met veel verschillende kleurtonen. Toch fijn om aan het einde van de dag steeds weer de vooruitgang te zien van wat je hebt gemaakt, dat geeft voldoening.

Boulevard muurschildering

Boulevard muurschildering

Boulevard muurschildering

Een muurschildering maken is soms fysiek (zwaar) werk, veel trap op en af waarbij je de hele dag staat en soms in rare houdingen schildert. Ik heb daarom ook steeds na een paar uur een wekker gezet voor een pauze of een koffie. Wanneer ik eenmaal aan het schilderen ben kan ik de hele dag doorgaan zonder te eten of drinken, dat hakt er daarna pas in. Dus zo’n wekker is een goede uitkomst!
Van tevoren was het nog even afwachten hoe de schildering zou uitkomen met de deur van de nooduitgang. Deze is uiteindelijk mooi opgegaan in het geheel. Het hout op de deur lijkt net echt op het eerste gezicht en sluit mooi aan bij het echte hout op de rechterkant van de muur. Zo vormt het toch een geheel.

Logo
Als laatste nog het logo van de Cerveceria Boulevard erop in het wit voor een mooi contrast met de schildering en deze klus was ook weer klaar! Ben je nieuwsgierig geworden naar Boulevard? Ga naar www.boulevardutrecht.nl om meer te weten te komen of te reserveren.

¡Salud!

Boulevard muurschildering

Boulevard muurschildering

Boulevard muurschildering

@