Logo muurschildering bij Fairtrade Original

Date : april 12, 2018

Deze week lanceerde Fairtrade Original hun nieuwe huisstijl met frisse kleuren en vormen.

Door Evelien van Fairtrade Original werd ik gevraagd om een muurschildering te maken van het logo en de nieuwe huisstjil op het hoofdkantoor in Culemborg. Super leuke opdracht waarmee ik alvast een sneak preview had van het nieuwe logo!

Logo
Alle vergaderruimtes bij Fairtrade hebben een toepasselijke naam. Het logo is aangebracht in de ruimte ‘Kokosboom ’. Gewoon BAM op de muur, lekker groot in het zicht…!
Een leuk weetje over het logo: Het kader bestaat uit 4 gekleurde lijnen die symbool staan voor de 4 schakels uit de ‘Original chain’. Dit is de samenwerking met kleinschalige boeren in ontwikkelingslanden, lokale ondernemers, stichting Fairtrade Original en consumenten.

Logo Muurschildering Fairtrade

Logo Muurschildering Fairtrade

Logo Muurschildering Fairtrade
Logo muurschildering in de ‘Kokosboom’ ruimte

Vormen
De vernieuwde huisstijl bestaat uit een samenspel van abstracte, grafische vormen met verschillende kleuren die elkaar overlappen. In de kamer met de naam ’Palm ’ was ruimte voor de huisstijl elementen en bijbehorende ‘pay off’ tekst.

Ik heb een ontwerp gemaakt op basis van de huisstijl dat paste bij de muur in deze vergaderruimte. Met een beamer projecteerde ik het ontwerp op de muur. Door gebruik te maken van de beamer kan de positie en grootte van de muurschildering ter plekke worden bepaald. Erg handig! Na goedkeuring van de positie ben ik aan de slag gegaan. Ik heb eerst de kleurvlakken geschilderd en vervolgens de structuur eroverheen aangebracht met een sponsje waar een patroon in zat.

Muurschildering Fairtrade Progress

Als laatste de letters, hiervoor was een dosis geduld en een strakke hand wel vereist…

Toch weer leuk om te zien wanneer het lukt om een ‘digitaal’ beeld op een handgemaakte manier na te bootsen. Het resultaat: een muur met karakter! ‘Mensen die hier komen vergaderen kijken nu uit op onze slogan op de muur, dat versterkt onze boodschap. Het is nu geen anonieme kantoorruimte meer’ aldus Evelien. Het kantoor krijgt meteen een persoonlijk tintje door de aangebrachte muurschilderingen.

Het was leuk om even mee te kijken binnen de kantoormuren van Fairtrade Original. Een heel mooi merk waar een origineel team achter zit! 😉 Neem ook eens een kijkje op de vernieuwde website, voor bijvoorbeeld lekkere recepten: www.fairtradeoriginal.nl

Fairtrade Kleuren MuurschilderingHuisstijl en Pay off tekst geschilderd in vergaderruimte

Fairtrade Kleuren Muurschildering

 

Progress huisstijl muurschildering Fairtrade

 

@