After Paint – wat is het, en hoe werkt het?

Date : november 25, 2023

Wat is een After Paint? 

Wanneer een bruiloft of feest al achter de rug is kun je dit tóch laten vastleggen op doek! Dit heet een After Paint. Een schilderij dat wordt gemaakt op basis van foto’s en een omschrijving van je wensen. Een uniek en persoonlijk cadeau! In dit blog laat ik graag wat voorbeelden zien zodat je een idee krijgt van de mogelijkheden.

Hoe werkt het? 

Telefonisch of via email nemen we je wensen door. Ik ontvang daarna graag meerdere foto’s van de bruiloft, het feest, of evenement. Ik kan diverse elementen samenbrengen, of juist van één moment -die perfécte foto- een schilderij maken.

Voor de opbouw van het schilderij ga ik meestal uit van één foto die ik gebruik voor de compositie. De hoofdpersonen en belangrijkste gasten kunnen daarna uit een andere foto worden ‘geknipt’. Een voorwaarde is dat de foto’s in hetzelfde perspectief gemaakt zijn. De foto’s worden meestal één op één gebruikt voor het schilderij. (Voorbeeld: wanneer het bruidspaar tot hun middel op de foto staat dan komt dit hetzelfde op het schilderij). Daarnaast is het fijn als er diverse sfeerfoto’s worden toegestuurd, zodat ik een goed beeld heb van de dag om het perfecte ontwerp te maken. In Photoshop maak ik vervolgens een mockup zoals we die besproken hebben. Zo weet je precies wat je kunt verwachten voor het schilderij.

Hieronder heb ik vier voorbeelden op een rijtje gezet waarin ik je meeneem in het proces.

Voorbeeld 1
‘collage stijl’

Heb je meerdere foto’s om de juiste sfeer weer te geven? Geen probleem, dit is mogelijk mits ik de foto’s mooi bij elkaar kan zetten en er een geheel van kan maken. De zogenoemde ‘collage stijl’. Hier zijn beelden en momenten gedurende de dag samengevoegd waarbij het schilderij een soort overzicht wordt die deze bijzondere dag representeert.

After Paint voorbeeld hoe werkt het

After Paint schilderij voorbeeld
Schilderij van diverse foto’s gemaakt aan de hand van de mockup
—-


Voorbeeld 2
‘Achtergrondfoto met hoofdpersonen’

Soms heb je een weinig beelden nodig om het ideale plaatje te maken. Een voorbeeld van een achtergrondfoto met daarin het bruidspaar verwerkt zie je hieronder. Deze bruiloft was in Italië in een spectaculaire omgeving. Dit wilden zij graag laten terugkomen, en een speciaal verzoek om hun kat in het schilderij te verwerken. Een leuk detail én voordeel van het maken van een schilderij, ik kan items weglaten of erbij schilderen….!

Voorbeeld after paint voor schilderij  
links: schilderij van mockup // rechts: detail van de kat, verwerkt in het schilderij
—-Voorbeeld 3
‘Ceremonie’

Een ander moment om achteraf een schilderij van te laten maken is natuurlijk de ceremonie. Een officieel moment dat op verschillende manieren weergegeven kan worden. In dit voorbeeld loopt het bruidspaar uitgelaten langs de familie en vrienden. Het witte gebouw speelde ook een rol deze dag, dus die is er ook in verwerkt. De eerste foto heb ik gebruikt voor de compositie. Het resultaat, een mooi totaalplaatje uit verschillende hoeken samengesteld!

after paint schilderij ceremonie voorbeeld

After paint voorbeeld ceremonie
Schilderij van ceremonie aan de hand van de mockup
—-Voorbeeld 4

‘foto 1 op 1’

Hierbij wordt een moment gekozen dat perfect de sfeer weergeeft en waarbij er geen aanpassingen nodig zijn. Het gevoel van de foto wordt 1 op 1 omgezet in het schilderij. Zoals in onderstaand voorbeeld. De energie spat ervan af, het bruidspaar in het middelpunt en tevens onderdeel van een vrolijk moment. Een kleurrijke herinnering voor dit bruidspaar.

Voorbeeld foto after paint italie

 

Mijn stijl

Andere zeggen van mijn werk: ‘het knalt van het doek!’ Het is divers maar altijd kleurrijk. Ik speel met diepte en contrast in combinatie met een realistische insteek. Ik ben in mijn element bij het vastleggen van buiten scenario’s waarbij de omgeving extra benadrukt wordt. Bij een binnenschildering wordt het geheel speelser en abstracter van aard. Mijn stijl is realistisch en licht impressionistisch. Door het gebruik van frisse kleuren krijgt het schilderij een aantrekkelijke uitstraling die niet snel zal vervelen en de bijzondere sfeer van de dag steeds weer opnieuw zal oproepen.

Prijzen

De prijs voor een after paint is €1250,- incl. 9% BTW. Je krijgt hiervoor een schilderij van formaat 70 of 80 x100cm. Het schilderij kan worden opgehaald in Utrecht of bij je thuis worden gebracht. Hiervoor breng ik 0,45 ct p/km in rekening vanaf Utrecht. Wanneer er meer dan 8 personen herkenbaar moeten worden geschilderd wordt er een meerprijs gerekend per persoon.

Wanneer kan ik het schilderij verwachten? 

Na aanlevering van de foto’s duurt het maken van de After Paint gemiddeld 2-3 weken. Soms is dit langer vanwege het hoogseizoen. Van tevoren bespreken we wat de sfeer van het schilderij moet worden en welk moment je graag op doek zou willen hebben. Voordat ik begin met schilderen stuur ik een schets (de mockup) voor akkoord. Heb je extra wensen zoals bijvoorbeeld een mooie lijst dan help ik je hier graag mee (meerprijs).

Enthousiast geworden of toch nog vragen? Bel of mail mij gerust voor jouw wensen.

 

 

@